Variációk akadálymentességre: mozgássérült emberek lakástörténetei

Szimbiózis Napok 2017
2017.05.13.

szombat
14:00 - 15:30
Nagyterem
Auróra - földszint


Interjúelemző műhely az önálló lakhatásról

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az Önállóan lakni – közösségben élni című részvételi akciókutatásba. A kutatás arra a kérdésre keresi a választ, hogy „Mi kell ahhoz, hogy egy mozgáskorlátozott ember önállóan élhessen ma Magyarországon?”. A kutatócsapat tagjai a saját, lakhatásra fókuszáló életútinterjúikat és más mozgássérült emberekkel készített ún. lakástörténeteket fognak feldolgozni egy műhely formájában, amelyekből kiderül majd, hogy az „akadálymentes lakhatás” egy olyan összetett fogalom, ami minden érintett számára eltérő tartalommal telik meg. Ennek a folyamatnak a fesztivál látogatói is részeseivé válhatnak, hiszen bekapcsolódhatnak az interjúk feldolgozásába!

A programra mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne többet megtudni a mozgáskorlátozott emberek lakhatási helyzetéről, szívesen hozzájárulna kutatásunk sikeréhez, vagy szeretne megismerkedni csapatunk tagjaival.

  • A műhely célja, hogy olyan közös pontokat, illetve eltéréseket tárjanak fel a csapattagok és más mozgássérült emberek történeteiben, amelyek egyrészt gazdagítják a kutatás eredményeit, másrészt keretrendszerként szolgálnak a további interjúk feldolgozásához is. A fesztivál látogatói maguk is megismerkedhetnek a csapattagok lakástörténeteivel, és részt vehetnek a feldolgozásukhoz használt szempontrendszer kidolgozásában is.

Résztvevők: az Önállóan lakni – közösségben élni kutatócsapat érintett és szövetséges tagjai.

A kutatás Facebook oldala

A program szervezője: a Közélet Iskolája. www.kozeletiskolaja.hu


Facebook: https://www.facebook.com/OnalloanLakniKozossegbenElni/

Adjuk össze! - adománygyűjtés:
http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Onalloan_lakni___kozossegben_elni