Sérülékeny csoportok – előítéletek – kommunikáció – média – társadalom

Szimbiózis Napok 2016
2016.05.07.

szombat
18:15 - 19:45
Klubterem
Auróra pince


Beszélgetés a Zöld Pók Alapítvány nonprofit médiaműhely munkatársaival a hátrányos helyzetű csoportok segítésének lehetőségeiről, az előítéletek lebontásának tapasztalatairól.

Filmvetítés: A program keretében levetítjük a hajléktalansághoz és szegénységhez kapcsolódó előítéletek lebontásán dolgozó alapítvány riportfilmjét (20').

Kiállítás: Zárásként az alapítvány plakátokból, fotókból és videós installációból álló kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Társalgóban. Részletek: Mentés Másként


A Zöld Pók Alapítvány szakmai és civil szervezetek, illetve hátrányos helyzetű csoportok kommunikációját erősíti oly módon, hogy az általuk képviselt ügyekről médiatartalmakat készít és hozzájuk kapcsolódó akciókat szervez, azzal a céllal, hogy nehezen megérthető kérdésekben könnyen emészthető, azonosulásra alkalmas iránytűt adjanak a médiafogyasztók kezébe. Igyekeznek összhangba hozni a médiakörnyezet elvárásait és a civil szervezetek érdekeit, és olyan üzeneteket állítanak elő, amelyek sok emberhez jutnak el, miközben a fenntarthatóság, a szolidaritás és a társadalmi igazságosság szempontjait szolgálják.

A program ötletadója a DemNet Alapítvány, szervezője a Zöld Pók Alapítvány.