A JátékosLét(ezés) élményében

Szimbiózis Napok 2015
2015.04.25.

szombat
13:00 - 16:30
LÄRM - fekete terem
Fogasház - emelet


Játékosok. Játékkultúra, játékmechanizmusok. Előadások, bemutatók, beszélgetés és sok játék

A „JátékosLét(ezés) élményében” program keretei között a JátékosLét Kutatóközpont egy olyan korszerű és izgalmas kezdeményezést kíván elindítani, amelyben a különböző játékos közösségek és szervezetek megismerhetik egymás céljait és tevékenységeit, valamint a játékos gondolkodás és szemlélet értékeit közösen mutathatják be az érdeklődőknek. A rövid villámelőadásokat folyamatosan színesítik a tematikus blokkok közötti kvízjátékok és a helyszínen játszható, különféle táblás és kreatív játékok is.

Részletes program (online)  ▪  Részletes program (PDF)  ▪  Táblázatos bontás (PDF)  ▪  FB esemény

13:00– 13:40  ▪  A „Játékos Létezés” missziója Magyarországon

A program nyitó blokkjában a játékos szemlélet és a játékosított (gamifikált) megoldások elterjesztését célzó JátékosLét Kutatóközpont, valamint a hazai társasjáték kultúrában meghatározó Gémklub mutatkozik be.

13:40–15:20  ▪  1. JÁTÉK: Társasozzunk a Gémklub táblás játékaival!

Az első játékblokkban elmerülhetsz a Gémklub (gemklub.hu) nemzetközileg is elismert, díjnyertes társasjátékaiban.

13:40–15.20  ▪  Játékokkal és játékosítással az életünk jobbításáért

Ebben a szekcióban – rövid villámelőadások keretében – különböző, játékokkal és a játékok felhasználásával foglalkozó szakemberek és szervezetek mutatják be saját céljaikat, munkásságukat és eredményeiket. A gyors prezentációk után az érdeklődő közönség interaktívan is bekapcsolódhat a diskurzusba és kvízjátékban is részt vehet.

14:40–16:25  ▪  2. JÁTÉK: Poliuniverzum játék műhely kicsiknek és nagyoknak

A második játékblokkban megismerkedhetsz egy saját fejlesztésű, egyedülálló „Poliuniverzum” nevű játékkal, amely remélhetőleg nagy nemzetközi siker előtt áll. A játék esztétikai és matematikai formarendszere, a léptékváltásos szimmetrián alapuló geometrikus, készségfejlesztő eszköz.

15:20–16:25  ▪  Online játékoktól a Flipperig

Játszottál már sokszereplős online játékokkal vagy asztali szerepjátékokkal? Mikor voltál utoljára klasszikus flippergép előtt? Jó hagyomány szerint a JátékosLét Kutatóközpont idén is helyet kíván adni a különböző online és offline játékos közösségeknek, hogy bemutassák kedvenc játékaikat, hogy hogyan működnek azok, és hogy egyáltalán miért is érdemes velük játszani. A gyors prezentációk után az érdeklődő közönség interaktívan is bekapcsolódhat a diskurzusba, sőt – az előadásokon elhangzottak alapján – kvízjátékban is részt vehet.

15:35–16:25  ▪  3. JÁTÉK: „Próbáld ki magad hadvezérként!” (interaktív Wargame bemutató)

Az utolsó játékblokkban a Wargame harci játékok különféle helyzeteibe élheted bele magad. Ezt a különleges interaktív, terepasztalon történő bemutatót a D21-es Bázis csapata szervezi.

16:25–16:30  ▪  Záró gondolatok

A program főszervezője, koordinátora: Fromann Richárd (a JátékosLét Kutatóközpont alapító vezetője).

http://www.jatekoslet.hu https://www.facebook.com/jatekkutatas