A migráció kutatásának tétje

Szimbiózis Napok 2015
2015.04.24.

péntek
18:15 - 20:00
Fogaskerti Nagyterem
Fogaskert, hátul


Kerekasztal-beszélgetés a migráció kulturális antropológiai kutatásának lehetőségeiről

Résztvevők: Beck Fanni, Imrényi Zsófia, Mikes Hanna, Papp Richárd, Tesfay Sába (ELTE TÁTK), valamint meghívott migráns vendégeink.

A program során körüljárjuk a migráció kulturális antropológiai kutatásának sajátosságait, a migráció megélt jelentéstartalmai feltárásának és továbbadásának fontosságát, valamint az ezekhez kapcsolódó társadalmi felelősségvállalás következményeit és etikai dilemmáit. Szeretnénk a beszélgetésbe bevonni olyan fiatal migránsokat is, akik személyes tapasztalataik, gondolataik tükrében beszélnének a migráció mai, magyarországi realitásairól. Velük és a hallgatóság bevonásával szeretnénk továbbgondolni a migráció kutatásának és kutatásaink alkalmazhatóságának kihívásait és tétjét.

Célunk, hogy a beszélgetés során a meghívott bevándorlók számára releváns témák is terítékre kerüljenek. Amellett, hogy kérdéseinkkel törekszünk megismerni itt szerzett tapasztalataikat, a vándorlásaik történetét és hogy milyen képet alkottak a magyarokról, az őket érintő rendelkezéseikről, illetve ez utóbbi milyen hatással van itteni életükre, lehetőséget akarunk adni arra is, hogy ők is megfogalmazhassák kérdéseiket a közönség felé.


Kapcsolódó kreatív program az Alkotóműhelyben: