Kisközösségek Átalakulásban

Szimbiózis Napok 2014
2014.05.16.

péntek
13:30 - 22:00
Narancs terem és Udvar
Fogasház - földszint


Inspirálódj a Védegylet plakátkiállításán!

Narancs terem, Udvar  |  LÄRM lépcső
 

Érdekel, hogy magyarországi közösségi kezdeményezések hol vannak, milyen tapasztalatok gyűltek össze, hogyan működnek? Látni szeretnéd, kik ők? Nézd meg a Védegylet Kisközösségek Átalakulásban című plakátsorozatát!

Azon gondolkodsz, hogyan erősítheted a helyi piaci kezdeményezést, hogyan termelhetsz saját vagy közösségi kertben biozöldséget, hogyan csökkentheted a fosszilis energiafüggőségedet, hogyan segítheted az önszerveződést, az összetartóbb helyi közösségi életet?

Kiállításunkon olyan kezdeményezésekkel ismerkedhetsz meg, olyan tapasztalatokat gyűjthetsz, amelyek Neked és közösségednek is segíthetnek.

  • Fotó: Csörögi tanoda – papírbrikett-készítés

2012-ben kezdtük összegyűjteni ezeket a példákat, és idén is folytatjuk ezt Kisközösségek Átalakulásban című programunk keretében. Látogass el Facebook oldalunkra, ahol még több közösséggel találkozhatsz: https://www.facebook.com/KKAkiskozossegekatalakulasban

Ezek a történetek megkérdőjelezik a tehetetlenséget és új utakat mutatnak. A történetek baráti társaságokról, szomszédokról és más olyan közösségekről szólnak, amelyek túlléptek különbözőségeiken, kulturális és politikai megosztottságukon, szűken értelmezett önérdekükön, hogy felkarolják közös érdekeiket abban a reményben, hogy jobbá tehetik saját maguk és közösségeik életét. Eközben pedig csökkentik azt a kollektív nyomást is, amit a bolygó életfenntartó rendszereire helyezünk. Hogyan? Inspirálódj a plakátokról!


Felhívjuk a figyelmedet, hogy 2013-ban újra indult Kisközösségek Átalakulásban programunk (a Védegylet és a Profilantrop Egyesület közös projektjeként), ahol további magyarországi, aluról szerveződő közösségek jó gyakorlatait gyűjtjük csokorba. Ezek mentén szeretnénk felderíteni további működő közösségeket és bekapcsolni más hasonló témával foglalkozó szervezeteket. Kapcsolódj be te is a programunkba!

Tarts velünk akkor is, ha ismersz hazai jó gyakorlatot, vagy Te is ilyen csapatokkal, kezdeményezésekkel foglalkozol!

Védegylet Egyesület

http://www.vedegylet.hu