Murai Gábor: Pásztor (2013)
Hagyomány és emlékezet szekció részeként

Szimbiózis Napok 2014
2014.05.16.

péntek
18:10 - 19:30
LÄRM - fekete terem (emelet)
Fogasház - emelet

Filmes program

Színes magyar dokumentumfilm. Játékidő: 77 perc. Rendezte: Murai Gábor. Operatőr: Tóth Gergely. Gyártásvezető: Dr. Asbóth Mária. Forgalmazza: Pannonia Pictures.

Miszori Zoltán, isten dicsőségére történő elhívásában, erdőmérnöki tanulmányait hátrahagyva, menyasszonyától búcsút véve, lelkipásztori hivatásának élt élete végéig. Börtönlelkészként, öregotthonok, nevelőotthonok, menhelyek lelkészeként vagy sporttevékenységek, zarándoklatok, véradások alkalmával, sok-sok beszélgetésben az Isten szeretetét, a hit és az imádságok mélyreható fontosságát ültette az emberek lelkébe. Hitre ébredtünk mellette, vallják, akik őt hallgatták. Zoli atya nem sztárpap volt, hanem Isten szerény és alázatos küldötte, akinek szavai és tettei mindig fedték egymást. Még a sírjára is csupán ennyit kért felíratni: Lelkipásztor. Isten eszköze, közvetítő az Úr és népe között. Soha nem akart téríteni. Gondolatokat adott, jelekre mutatott rá, melyekkel ráébresztett az önvizsgálódás szükségességére, az élet átértékelésére a jobbá, boldogabbá válás felé.

2013 márciusában Kiss László pákai plébános, Miszori Zoltán atya legjobb barátja, és Dr. Asbóth Mária a szombathelyi gyámhivatal vezetője, jogász és szintén az atya jó barátja, kérték fel Murai Gábor filmrendezőt és Tóth Gergely operatőrt az akkor alig fél éve elhunyt Zoltán atya életét és tevékenységét bemutató dokumentumfilm készítésére.