Palantír Filmműhely - Doksik bevándorlókról – vetítés és workshop

Szimbiózis Napok 2013
2013.05.11.

szombat
17:15 - 19:00
Kék terem (emelet)
emelet


Filmes programok 2013

A Palantír Film Alapítvány műhelyében 3 új rövidfilm készül az Európai Integrációs Alap támogatásával. A dokumentumfilmek magyarországi migráns vagy migráns hátterű fiatalok életérzéseit, integrációs problémáit mutatják be: az eltérő nyelvi, vallási, kulturális gyökerekből adódó másságot, a beilleszkedés nehézségeit vagy sikereit, az identitás változását. A workshop a filmkészítés folyamatába nyújt aktív betekintést.

 A workshopot Füredi Zoltán, a Palantír Film Alapítvány elnöke vezeti.

Résztvevői: Cserhalmi Kinga, Lakos Nóra, Ruszkai Nóra és Nagy István filmrendezők.

 A vetítési programban abból a 60 migrációs témájú dokumentumfilmből válogatunk, amelyeket európai rendezők küldtek a Palantír Film felhívására. A felhívást azért tettük közzé, hogy az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjteményt az idei évben 5 új európai film megvásárlásával gazdagítsuk. Magyarországon Ti lesztek az elsők, akik látjátok ezeket a filmeket!

 Az Idegenek a kertemben projekt célja, hogy hatást gyakoroljon a magyar társadalom tagjaira annak érdekében, hogy nyitottságukat növelje a harmadik országból érkező bevándorlók integrációs helyzeteinek megértéséhez és kezeléséhez.

http://www.idegenekakertemben.hu            http://www.palantirfilm.hu