Experience Balkan – Kosovo Contact

Szimbiózis Napok 2012
2012.05.18.

péntek
19:00 - 20:30
Galéria
Fogasház


Ismerd meg a Balkánt és Koszovót, más szemszögből, túl az előítéleteken! Interkulturális élménytréning az Experience Balkan csapatával.

   Érzékenyítő és nem-formális tanulási tréning, melyben helyet kap alapvető ismeretterjesztés a régióról és kultúrájáról, valamint kiscsoportos projekt-munka: egy alternatív/fenntartható turisztikai program felvázolása, melynek célja elsősorban a helyiek és a vendégek élményekkel való gazdagítása és a különböző származású/vallású csoportok közötti barátság kialakítása.

Programtartók:
 - Pálinkás Attila – filmes; 
- Szikra Csaba – interkulturális pedagógia és pszichológia szakos bölcsész, élménytréner

„Azért hoztuk létre az Experience Balkan-t, mert szeretnénk munkánkkal kedvet csinálni másoknak is ahhoz, hogy Koszovó szerelmesei és a Balkán fanatikusai legyenek. Interkulturális élménytréningeket vezetünk a Balkánra, s legfőképpen, talán elsőként a világon Koszovóba: érdeklődő vendégeinknek olyan kultúrközi élményeket szeretnénk nyújtani, amelyek pusztán útikönyvek által nem elérhetőek, és az örömszerzésen túl hozzájárulnak a népek és etnikumok közötti jó kapcsolathoz is. Az utazásos élménytréningen túl, workshop-ok, koncertek, előadások, indoor és outdoor interkulturális programok révén szeretnénk a különböző származású és kultúrájú emberek barátságát létrehozni és megerősíteni. A közeljövőben, albán és szerb kollégáinkkal közösen hozzuk létre a Koszovói - Magyar Baráti Társaságot, mely – akárcsak az Experience Balkan többi programja – nyitott és várja az érdeklődőket."

 http://experiencebalkan.com/