Alerant Jazz Est: Borbély Műhely /Hungarian Songbook lemezfelvétel/

Szimbiózis Napok 2011
2011.05.14.

szombat
21:00 - 22:30
Hadik terem - Emeleti előadó

Táncelőadások, zenei programok 2011

Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek, Szabó Dániel – zongora, Horváth Balázs – bőgő, Baló István – dob, ütőhangszerek

„A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban. 2004-ben eMeRTon díjat kaptak „Az év jazz együttese"-ként. Első lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában „Meselia Hill" címen, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze" díjat.

A koncerten a Hungarian Songbook „válogatás" lemezfelvételére kerül sor, amely régi magyar táncdalok, slágerek, illetve hazai szerzők jazz darabjai között szemezget. Az egyedi hangvételű újraértelmezések – divatos szóval: remixek – izgalmas és egyedi hangzásvilágot eredményeznek."

Jegyek a fesztivál résztvevői számára a büfében kaphatóak kedvezményesen. Jegyár: 800 Ft /1200 Ft/.