„Jó gyakorlatok” porondon

Szimbiózis Napok 2011
2011.05.14.

szombat
13:45 - 15:15
Szimbiózis terem - Emelet


Kerekasztal-beszélgetés olyan személyekkel, akik életük céljának tűzték ki a hátrányos helyzetű gyerekek életének jobbá tételét.

 Munkájuk során különböző, egyedi módszereket fejlesztettek ki, vagy adaptáltak saját környezetük igényeihez. Szeretnénk megszólaltatni olyan résztvevőket, akik innovatív módszereikkel nap mint nap a hátrányos helyzet javításán, a tehetség kibontakoztatásán, a nagyobb megbecsülésen és önbecsülésen, valamint az elfogadáson és elfogadtatáson dolgoznak. Bemutatkozik az Igazgyöngy Alapítvány, a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda, a Káva Kulturális Műhely, valamint a Tiszadobi Gyermekotthon. A meghívott előadókkal a ROKKA csoport tagjai beszélgetnek.

A kerekasztal résztvevői: Illésné Áncsán Aranka (igazgató, Tiszadobi Gyermekotthon), Illés Nóra (Tiszadob), Mészáros Mihály (Hejőkeresztúr), Tóth Józsefné (Hejőkeresztúr), Horváth Kata (Káva Kulturális Műhely), L. Ritók Nóra (Igazgyöngy Alapítvány)

A ROKKA csoport szervezésében.

Kapcsolódó programok:

  • A „Gyerekszemmel" c. kiállítás közös megtekintése; beszélgetés.
  • „Ásó, kapa, nagyharang – Ároktő". Németh Gábor Péter filmje a Káva, a Krétakör és az Anblokk Egyesület „Új néző" közösségi színház projektjéről.
  • A „Színház és Pedagógia" c. kiadványsorozat bemutatója. http://kavaszinhaz.hu/Kiadvanyaink