Arum Melati tánccsoport
Indonéz táncbemutató és tánctanítás részeként

Szimbiózis Napok 2010
2010.05.14.

péntek
16:45 - 17:45
Hadik terem (emeleti előadóterem)


Az Arum Melati a 7 éve alapított Bidadari Bali Tánccsoport utóda: új név-vel, új tagokkal, kibővült repertoárral folytatja eddigi munkáját. A Tánccsoport célja, hogy a távoli indonéz szigetvilág hihetetlenül gazdag és változatos táncrepertoárjának néhány gyöngyszemét elsajátítsa, és legjobb tudása szerint tolmácsolja azt a magyar közönség számára. A tradicionális táncművészet megismertetésével és megszerettetésével a szélesebb értelemben vett indonéz kultúra népszerűsítésére törekszünk.

Táncsoportunk tagjai ösztöndíjasként Indonéziában illetve itthon, az Indonéz Nagykövetségen folytatták művészeti tanulmányaikat. A sokévnyi tanulás és kitartó gyakorlás eredménye a számtalan sikeres fellépés Magyarországon és külföldön.

Repertoárunkban klasszikus darabok ugyanúgy szerepelnek, mint a tradicionális táncművészet technikáját alkalmazó, vagy azok mozdulataiból építkező modernebb koreográfiák - elsősorban Bali és Jáva szigetéről.

Ahol már táncoltunk:
- MU Színház, Gyulai Várszínház, Jókai Klub, MOM Művelődési Központ, Honvédelmi Minisztérium Művelődési Palotája, Szent István Zeneház, Néprajzi Múzeum, Millenáris, RS9 Színház, Gödör Klub, Benczúr Ház, Podmaniczky Palota, Kempinski Hotel, Radisson Hotel, Imladris Kulturális Központ
- Tatai Víz, Zene Virág Fesztivál; Nemzetközi Néptáncfesztivál (Kapuvár, Győr), Tavaszi Fesztivál (Győr)
- Külföldi fesztiválok: Bosznia, Horvátország, Szlovákia, Románia

Kapcsolat:  Antal Orsolya     70-641-0012 e-mail: antalo@okker.axelero.net

                   Urbán Szibilla    30-480-0937 e-mail: urban.szibilla@gmail.com

Kapcsolódó oldalak:
http://www.arummelati.hu/
http://www.antroport.hu/album.php?aktalbum=99