Drámamunka cigány gyerekekkel

Szimbiózis Napok 2009
2009.05.15.

péntek
15:00 - 17:00
Földszinti nagyterem
Kossuth Klub

Egyéb

Avagy társadalmi performansz mint a kulturális jelentések megjelenítésének és kimozdításának lehetősége. A Káva Kulturális Műhely társadalmi problémákat feszegető színházi és drámapedagógiai kísérletei és munkái alapján járnánk körül az iskolai és kortárs csoporton belüli erőszak, a cigány különbségtétel és a változó iskola jelenségét – előadás, beszélgetés, filmek és drámás prezentációk formájában.

A kérdés, hogy mit tudunk meg e jelenségekről a drámás formák, rítus-szerű helyzetein keresztül, és mit tudunk meg ezek jelentéseinek kimozdítási lehetőségeiről. Mit jelent a színház és mit a pedagógia, ha társadalmi, kulturális jelentések megfogalmazásának terepévé válik, és ezek színrevitelének nyit teret?

A program egy kulturális antropológiai kutatás bemutatása és egyben a kutatott jelenség színrelépése is.

Az érdeklődőknek a Káva produkcióit, a Drámadrom programot és ezek tapasztalatait mutatnánk be filmek, drámás módszerek, esettanulmányok és beszélgetések formájában.

A program résztvevői: Horváth Kata (kulturális antropológus) és a Káva Kulturális Műhely tagjai (Takács Gábor szakmai vezető és színész-drámatanárok).

Kapcsolódó link:
http://www.kavaszinhaz.hu/