Hajnal László Endre - Képek a debreceni Befogadó Állomásról; És a HLE által a Befogadó Állomáson tartott fotótréning során készült képek
Fotókiállítások részeként

Szimbiózis Napok 2007
2007.05.12.

szombat
12:00 - 22:00
KIÁLLÍTÓTÉR
II. emeleten

Filmes, fotós programok

Mabom Paul, Walas Junior, Nanseu Appolinaire, Simtchatcha, Awoniyi Shola, Joel Yobo, Leslie Anegbode, Koko Numa, Manyo Valdez Ayamba, Opara Charles, Hajnal László Endre:

Képek a Debreceni Befogadó Állomás életéről (válogatás)

Ezt a munkát 2005 elején kezdtem el az Artemisszió Alapítvány felkérésére és támogatásával. Az eredeti cél az volt, hogy fotósként néhány alkalommal töltsek el pár napot a tábor lakóival, s ezalatt készítsek egy fotósorozatot mindennapi életükről.

Hosszú terepmunkára anyagi okok miatt nem volt lehetőség, ami eleve megkérdőjelezte munkám sikerét. Ezt a nehéz szituációt oldotta némiképpen, hogy időközben lehetőségem nyílott egy öt napos, digitális fotótréning megszervezésére a táborlakók számára. Amellett, hogy örömet, értelmes elfoglaltságot tudtam szerezni a résztvevőknek, az én fotográfusi munkám körülményei is jelentősen kedvezőbbé váltak. Ugyanis mindenki számára értelmezhető szerephez jutottam a táborban. Immár nemcsak fotós voltam, aki kétesnek tűnő célokkal jár-kel a tábor területén, hanem én voltam a ’fotós tanfolyam tanára’, aki az egyik táborbéli programot szervezi és irányítja. Értelmezhetőbbnek tűnt, miért van fényképezőgép a nyakamban, miért akarok időnként fényképeket készíteni. Könnyebbé vált a munka annak ellenére, hogy nem volt lehetőségem hónapokat tölteni a helyszínen. Nem voltam már idegen, reményeim szerint ez az elkészített képeimből is kiderül. Bízom benne, hogy tanítványaim és az én fotóim együttesen  árnyaltabban mutatják be a Befogadó Állomás életét.

A teljes anyag megtekinthető az EtnoFoto alábbi oldalain:

Hajnal László Endre - Befogadó Állomás Debrecen (2005-2006)
Hajnal László Endre - Befogadó Állomás Debrecen - A bentlakók fotográfiái (2006)
Hajnal László Endre további fotósorozatai az EtnoFoto oldalain.